Poznaj szybki przepis na Pumpkin Spice Latte!
Funday, 2 styczeń 2019
Zima to idealny czas na eksperymenty w kuchni. Nic i nikt nie doda nam tyle pozytywnej energii, co przepyszna Pumpkin Spice Latte!
Kolejny raz zaspałaś na poranne zajęcia lub spóźniłaś się do pracy? O tak, doskonale znamy to uczucie.
Brak czasu? O nie! Tym razem nie przyjmujemy tej wymówki.
Zapach pysznej, aromatycznej kawy w sekundę postawi Cię na nogi <3 Z tą myślą, do listopadowego Pudełka Szczęścia dołączyłyśmy ten wyjątkowy bambusowy kubek.
Gwarantujemy, że od dziś będzie to Twój nierozłączny towarzysz.
Mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis :) Wyczarujesz dzięki niemu swoją wymarzoną kawę w kilka minut. To mega proste!
Potrzebujemy:
150 ml mleka (Wolisz napój sojowy? Śmiało!)
Podwójne espresso
1 łyżeczka cynamonu
szczypta startej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka imbiru w proszku
2 łyżeczki puree z upieczonej dyni ( Nie masz pod ręką dyni? Nic nie szkodzi! Wersja bez puree też będzie smaczna - kawa zyska bardziej korzenny smak)
*opcjonalnie cukier lub syrop klonowy
- W bambusowym kubku przygotuj podwójne espresso.
- Na małym ogniu podgrzej mleko.
- Do mleka dodaj :
1 łyżeczkę cynamonu,
1 łyżeczkę startej gałki muszkatołowej,
1 łyżeczkę imbiru w proszku,
2 łyżeczki puree z upieczonej dyni.
- Cały czas mieszając, pilnuj aby mleko się nie zagotowało :)
- Sięgnij po Twój bambusowy kubek (możesz ozdobić go naklejkami, które także znalazły się w Pudełku Szczęścia :)
- Ciepłe mleko, wraz z dodatkami, przecedź przez sitko z małymi oczkami :)
- Do kubka, w którym znajduje się espresso wlej aromatyczne mleko :)
- Gotowe <3
Pamiętaj, że możesz dosłodzić ją cukrem lub łyżeczką syropu klonowego.
Chcesz, aby Twoja Pumpkin Spice prezentowała się jeszcze lepiej?
Całość udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą <3 Gotowe!
Pamiętaj, aby podzielić się z nami efektami swojej pracy. Dodając zdjęcie swojej kawy nie zapomnij użyć hashtagu #fundaybox. Wtedy będziemy mogły podziwiać Twoje arcydzieło :) Na zdrowie :)
KISS!